Over mij

Mijn naam is René Mossinkoff en ben een Noord-Hollander met een passie voor fotografie.
Voor mezelf is fotograferen ongelooflijk fijn werk en het heeft mijn kijk op alledaagse zaken en dingen verandert. Keek ik voorheen naar iets als was het nietszeggend, tegenwoordig heeft alles meer waarde.
Alles heeft te maken met hoe je iets ziet. De een ziet een strand met een branding. Leuk maar meer ook niet. De ander ziet er een mooi plaatje in en is daarna een tijdje bezig om dat vast te leggen.


Dat vastleggen kan op verschillende manieren. Gewoon in je hoofd is een manier, maar dat deelt lastig met anderen. Een tweede manier is om het op de gevoelige plaat/sensor vast te leggen. En dat doe ik ook. Op mijn manier en dat is zoals ik het mooi vind. Het toont de wereld zoals ik haar zie.
Behalve een paar ogen heb je een stukje techniek nodig in de vorm van een camera. Ook dat kan op verschillende manieren. Analoog, digitaal, een goedkope klik/klak, een compact camera, een spiegelreflex camera, noem maar op.
Het is een jaar of 30 terug begonnen met analoog, er was ook niets anders :). Maar wel met een spiegelreflex. Was dat persee nodig? Geen idee maar ik vond het geweldig. Eerst met een Minolta, daarna overgestapt op Nikon. Een geweldige camera. Voorzien van een 35mm lens kon ik de wereld aan.
In 1999 moest ik voor mijn werk naar Italië en kocht ik op schiphol een analoge Nikon F100 met een 24-105 mm lens. Wat een brok techniek.


Maakt een mens daar dan mooiere foto’s mee? Nee niet voor wat betreft compositie, dat moet je toch echt gewoon zien. Maar het biedt wel een stukje gemak in de vorm van techniek. Een geweldig lichtmeetsysteem, bloedjesnel en de bedieningsknoppen zaten voor mij op de juiste plek..
Niet lang daarna deed het digitale tijdperk zijn intrede. In eerste instantie heb ik een uitstapje gemaakt naar Canon.  Op zich een mooie camera maar de bediening zoals ik die gewend was miste ik toch echt. Telkens als de Nikon F100 uit de kast kwam kreeg ik heimwee.


Aldus geschiedde, ik heb de Canon en de Nikon F100 met alles erop en eraan ingeruild en kwam met een Nikon D200 thuis, een soort digitale F100. Met een SB800 flitser. Het eerste objectief en dat was niet mijn laatste. Verschillende camera’s,  objectieven en fliters wisselden elkaar af in de loop van de jaren. en met mijn huidige set kan ik weer even vooruit…………
Wel wat aangepast vanwege een lichamelijk storing, maar dat kun je >hier<   lezen als je dat wilt 🙂

Reacties zijn gesloten.